Michelin däck

Hitta rätt däck för din bil

Ingen vill tas som gisslan av höga bränslepriser

GREEN X bekämpar höga bränslepriser

GREEN X-märkningen på däcksidan ger dig en av de mest energieffektiva däcken på marknaden. MICHELINs däck med lågt rullmotstånd har sparat 9,5 miljarder liter bränsle och dessutom minskat CO2-utsläppen med 23 miljoner ton. Om alla bilar i Europa var utrustade med MICHELINs ”gröna” däck skulle 3 miljarder liter bränsle sparas varje år vilket motsvarar 100 000 oljetankers.

Om du drömmer om att tanka mer sällan – fortsätt läs!

Många blir förvånade av att däcken står för 20% av bränsleförbrukningen. Det innebär att var femte tank förbrukas av däcken eftersom de kräver energi. Prova att känna på däcken efter några kilometer – de är varma. Det beror främst på rullmotståndet, en av de krafter som fordonet måste övervinna för att fortsätta rörelsen framåt.

Mindre värme är lika med mindre bränsle

Eftersom vi tycker att du ska använda däck som är säkrare, har längre livslängd men också minskar bränsleförbrukningen har MICHELIN lagt till silika i gummiblandningen. När detta gjordes, år 1992, var resultatet häpnadsväckande: bränsleförbrukningen sjönk dramatiskt. Dessutom gav det utmärkt grepp på våta vägar. Eftersom de är lättare, med mindre material att omvandla, genererar de inte lika mycket värme. Det ger i slutändan en lägre bränsleförbrukning. Självklart beror det även på bränslepriser och däckstorlek men i genomsnitt sparar MICHELIN ENERGYTM Saver upp till 80 liter bränsle under sin livslängd.

Ett nytt däck var 4500:e mil(2)

Tre av fyra personbilsdäck som Michelin säljer idag är ”gröna” däck. Det låga rullmotståndet ger lång livslängd, god prestanda och bra grepp. Håll utkik efter GREEN X-markeringen på däcksidan, den visar om däcket är ”grönt” eller inte.

(1) Beräknat utifrån tester av rullningsmotstånd genomfört av TÜV SÜD Automotive 2008 och 2009.

(2) Genomsnittlig livslängd för ett MICHELIN-däck (intern källa).